Expertise en ervaring

Professionele haarstylisten

De nieuwste technieken
Jarenlange training en ervaring
FLEKkappers

Meer dan 30 jaar ervaring

Kniptechnieken: laat je haren professioneel knippen door FLEKkappers

Kniptechnieken zijn er in alle soorten en maten. FLEKkappers gebruikt een aantal verfijnde technieken om het door jou gewenste kapsel te realiseren. De door ons veel gebruikte kniptechnieken zetten we voor je op een rijtje:

Slicen

Door haren te slicen, lopen de haren in een vloeiende lijn over. Deze techniek passen wij toe bij het maken van een schuine pony. Een dikke bos haar dunnen wij met deze techniek uit, waardoor deze beter handelbaar is.

Effileren

Met deze techniek dunnen wij haren uit of brengen wij een coupe op een speelse manier aan. Dit effect is vooral leuk bij klanten met dik haar. Je krijgt hierdoor een effect met extra volume en een heel soepel vallende coupe. De mate van effilatie hangt af van de dikte en de lengte van het haar. Je kunt je vast wel voorstellen dat we in dun haar niet teveel effileren en dat we in dikker haar wat royaler zijn. We maken hierbij onderscheid in punt-effilatie, lengte-effilatie en diepte-effilatie:

 • Punt-effilatie
 • Lengte-effilatie
 • Diepte-effilatie
Punt-effilatie
 • Dit doen we op ongeveer 2 cm van de haarpunten.
 • Effect van punt-effilatie: omdat alleen de haarpunten worden uitgedund vallen de uiteinden wat rustiger en bij kortere coupes verlopen haarpartijen vloeiender.
 • Deze manier van effileren is geschikt voor alle haarlengten.
Lengte-effilatie
 • Dit doen we in het midden van de lengte van het haar.
 • Effect van lengte-effilatie: het haar valt soepeler en zwaar haar wordt hierdoor lichter gemaakt.
 • Deze manier van effileren is geschikt voor halflang en lang haar.
Diepte-effilatie
 • Dit doen we tot 2 cm van de hoofdhuid.
 • Effect van diepte-effilatie: zwaar haar wordt lichter en er ontstaat volume bij de hoofdhuid.
 • Deze manier van effileren is geschikt voor kort haar.

Inknippen

Als we een nonchalant effect willen in een kapsel, dan knippen we het kapsel op een speelse manier in. Hiervoor gebruiken we de schaar diagonaal. Zo krijg we geen botte lijnen meer in jouw kapsel.

Invisible layers (onzichtbare lagen)

Wil je graag een kapsel dat er goed uitziet, maar waar je niet al te veel tijd aan hoeft te besteden? Dan zijn invisible layers iets voor jou. Het is geschikt voor alle haartypes en texturen. De term ‘invisible layers’ verwijst naar het uitdunnen en het toevoegen van beweging aan het haar, terwijl we een afgewerkte look creëren met minimale of zelfs geen laagjes. Met andere woorden: op een subtiele en discrete manier laagjes knippen in het haar voor een natuurlijk effect.

Het resultaat mag er zijn, want het levert je een kapsel op waar je maar weinig onderhoud aan hoeft te plegen. Doordat we wat zwaarte uit het haar halen, is het veel makkelijker om in model te brengen dan normaal. Maar waar moet je precies om vragen als je bij ons in de stoel zit? Waar je précies om vraagt in de kappersstoel, ligt aan je haarlengte en wensen. De volgende finishing touches kunnen je kapsel net dat beetje extra geven. We leggen de termen hieronder voor je uit.

Pen cutting techniek

Kniptechnieken Als je van een meer 'doorleefde' look houdt en het allemaal niet heel netjes hoeft van jou, is de pen cutting techniek iets voor je. Met een 'pen knip'-techniek creëren wij onzichtbare lagen en krijgt je haar meer vorm.

Back cutting techniek

Het is bijna onzichtbaar voor het oog, maar voegt wél een hoop beweging toe aan je haar. Daarvoor ben je bij de back cutting techniek aan het juiste adres. Dit doen wij doorgaans met een lange schaar op langer en voller haar. Wij trekken het haar aan de onderkant naar buiten om vervolgens vanaf de wortel van het haar naar beneden (richting de punten, dus) te knippen. Als je haar snel zwaar aanvoelt, los je dat hiermee op.

Voor de juiste krulkniptechniek ga je naar FLEKkappers

Wij knippen krullen in jouw haar met een op jouw haar afgestemde krulkniptechniek. De meeste kappers knippen steil en krullend haar op dezelfde manier. Ze nemen een bundel haar en knippen de uiteinden recht af. Bij onze techniek pakken we een bundel haar waarvan de haren van nature bij elkaar zitten. We noemen dit ook wel ‘familie’. Door elke bundel apart in te knippen krijgt het haar de ruimte om op te krullen. Door diverse krulkniptechnieken realiseren we voor elke klant het gewenste kruleffect. Dankzij deze kniptechnieken creëer je twee keer zoveel volume, zowel in krullend als stijl haar. Ook lijkt een oud permanent weer als nieuw en krijg je zeer krullend haar weer onder controle.

Krullen gedragen zich compleet anders dan steile lokken. En elk krulhaar is weer anders. De een heeft slagen, de ander fijne pijpenkrullen, een derde grove krullen. Elk type haar vraagt om een andere benadering. Krullen knippen is een vak apart.

Bij FLEKkappers vind je een krullenkapper met meerdere kniptechnieken

Laat je door ons adviseren. Wij bekijken en voelen je krullen, en bepalen aan de hand daarvan welke techniek het meest geschikt is voor jouw krullen.

Bij de meest bekende krulkniptechniek pakken wij een dotje haar, wat al van nature bij elkaar hoort, en knippen dit met een speciale schaar in een half maantje. Het zorgt voor meer volume en meer krullen. De methode lijkt misschien simpel, maar is het niet. Je brengt namelijk eindeloos variatie aan door de graden waarin je knipt, of je links- of rechtshandig knipt en met welke schaar. We knippen het haar nat en vooral voor mensen die slag hebben of grove krul is het een ideale methode.

De voordelen van deze kniptechniek:

 • Onzichtbare, natuurlijke krullen komen weer tevoorschijn
 • 2x zoveel krullen
 • 2x zoveel volume
 • Meer definitie
 • Minder pluis

Heb je kleinere krullen of kroes, dan is de volgende knipmethode beter geschikt. Voor deze krulkniptechniek knippen we het haar droog en lok voor lok. We gebruiken alleen onze vingers en een schaar. De nadruk ligt vooral op het creëren van een goed model. Het voordeel van knippen op droog haar is dat het natuurlijke krulpatroon dan goed zichtbaar is. Het haar wordt plukje voor plukje geknipt, waardoor we de natuurlijke valling volgen en daarmee rekening houden. Alle krullen knippen we dus anders, zodat ze allemaal goed vallen. Na het knippen wassen, verzorgen en stylen wij jouw haar.

De voordelen van deze kniptechniek:

 • Wij volgen de natuurlijke valling van de krul
 • Meer volume op de juiste plek door natuurlijke valling van de krul
 • Minder pluis
 • Meer glans
 • Makkelijker doorkambaar
 • Je haar droogt sneller
 • Doordat we jouw haar droog knippen, zie je meteen hoe het valt
 • Elke pluk bekijken en knippen we individueel, wat gekke happen of lengteverschillen voorkomt

De volgende krulkniptechniek is vooral fijn als mensen krullen willen, maar soms ook hun haar willen stijlen. In dat geval wassen en verzorgen we het haar eerst, waarna we het nat knippen. Het haar knippen we verticaal in plaats van horizontaal, waardoor we volume en lucht in de krullen creëren. Hierdoor heeft het hele haar dezelfde lengte en zitten er geen gekke happen in het haar.

De voordelen van deze kniptechniek:

 • Meer volume en lucht in je krullen
 • Je kunt je krullen dragen, maar ook stijlen

We gebruiken verzorgings-/stylingsproducten die jouw krullen goed doen en passen geen technieken zoals snijden of uitdunnen toe.

Hoe vaak moet je je krullen door FLEKkappers laten knippen?

Door geregeld je krullen te laten knippen, zorg je ervoor dat ze mooi in model blijven en niet te zwaar worden. Zeker bij krullen maakt de lengte en gelaagdheid van je haar veel uit. Want des te korter je haar, des te steviger je krullen. Dus als je lang haar hebt, verlies je door het gewicht van je haar ook wat krul. Overleg dus altijd even met ons over wat je graag wil, zodat wij rekening houden met jouw krullen en de beste kniptechniek kiezen. Als je gezond haar hebt, laat je minimaal twee keer per jaar je haar knippen. Gezonde krullen krijg je door het volgen van de ‘Curly Girl Methode’. Dat houdt in dat alle producten die je gebruikt vrij zijn van sulfaten, siliconen, waxen en minerale oliën.

Hoofdstraat 65
5528 AH Hoogeloon
Tel. 06 16023819 / 0497 681 751

Copyright © flekkappers.com | Website gerealiseerd door:
 Van Laarhoven Websites