Expertise en ervaring

Professionele haarstylisten

De nieuwste technieken
Jarenlange training en ervaring
FLEKkappers

Meer dan 30 jaar ervaring

De leukste en nieuwste haarstijlen knipt FLEKkappers uit Hoogeloon

Als je al jaren hetzelfde kapsel hebt, verlang je soms best naar verandering. Vooral als er een nieuw seizoen aanbreekt of als je plotseling een bepaalde coupe overal om je heen ziet, vraag je je af hoe jij eruit zou zien met een ander kapsel. Ook een verandering in jouw persoonlijke omstandigheden heeft invloed op jouw haarstijl. Vraag jij je ook wel eens af: welke haarstijl past bij mij? En welke haarlengte past bij mij? Dan is het slim om te kijken naar je gezichtsvorm.

Bereid je goed voor op je nieuwe haarstijl. FLEKkappers adviseert je graag!

Ga trouwens niet over een nacht ijs en denk goed na voor je een kappersafspraak maakt. Een nieuw kapsel kan je zielsgelukkig maken, maar ook doen huilen van spijt. Het beste is om ons eerst vrijblijvend advies te vragen: wij kunnen goed inschatten of een bepaalde coupe je goed staat.

Welk kapsel en welke haarlengte past bij jou?

Als je wilt weten welke haarstijl bij je past, kijk je het beste naar je gezichtsvorm. De vorm van het gezicht is namelijk de reden dat een kapsel de ene persoon beeldig staat, terwijl het iemand anders helemaal niet flatteert.

Kijk daarom goed in de spiegel, doe je haar naar achteren of in een staart en ontdek welke vorm je gezicht heeft. Is het vierkant, rechthoekig, ovaal, rond of hartvormig? Zodra je dat weet, ontdek je veel beter of een haarstijl bij je past, welke haarlengte het beste bij jou past en hoe je eruit zou zien met ander haar.

FLEKkappers informeert je welke haarstijl het beste bij jouw gezichtsvorm past

Rond gezicht

Een rond gezicht is ideaal voor lange lokken. Een rommelige, lange bob is ook prachtig. Twijfel je over curtain bangs? Sowieso doen! Ben je juist helemaal klaar met telkens dat lange haar in model brengen, dan kies je ervoor om wat van je haarlengte af te laten knippen. Pas wel op, ga voor een lengte die minimaal je kaaklijn voorbijgaat. Bij een korte coupe ligt de nadruk namelijk te veel op je 'korte' gezicht, terwijl je dat juist wat langer wil laten lijken. Een rond gezicht heeft geen hoeken of prominente lijnen, daarom is het handig om een haarstijl te kiezen die je ook met wat lengte draagt. Het hoeft niet stekelig, maar met wat meer volume lijkt het gezicht niet te rond. Probeer warrige looks zoveel mogelijk te vermijden, want deze accentueren de natuurlijke rondheid van je gezichtsvorm. Hetzelfde geldt voor te lange kapsels, die hebben hetzelfde effect. Subtielere randen gaan dit tegen.

Ovaal gezicht

Als je een ovaal gezicht hebt, heb je deze informatie eigenlijk niet nodig, want zo'n beetje elk kapsel staat jou goed. Een ovaal gezicht is de ideale gezichtsvorm voor vrouwen, maar voor mannen wat minder. Maar voor je kapsel is het wel makkelijk, want veel haarstijlen staan je. Mannen met een ovaal gezicht kunnen allerlei kapsels en lengtes hebben, omdat het gezicht proportioneel goed in balans is. Ook veel zonnebrillen staan zeer goed. Wij als kapper vermijden een lange warrige look, want het gezicht lijkt hierdoor ronder. Een ovaal gezicht biedt een veelzijdigheid aan mogelijkheden, zowel met lang als kort haar. Maak er gebruik van en experimenteer vooral met de laatste haartrends.

Langwerpige gezichtsvorm

Lucky you, vrouwen en mannen met een vierkant gezicht staat vrijwel elk kapsel. Lang haar, kort haar, bob, lob, krullen, steil haar, het staat je allemaal. Net zoals een ovaal gezicht heb je met een vierkant gezicht de keuze uit een variëteit aan haarstijlen. Het haar rond de haarlijn ziet er het beste uit wanneer het iets subtieler is rond de randen. Dat gezegd hebbende, een strak en korter kapsel past waarschijnlijk het beste bij deze gezichtsvorm. Deze stijl accentueert de kenmerken van een vierkant gezicht. Het is maar net waar je de meeste aandacht op wilt vestigen, je gezicht of je haar. Wij als kapper ontraden een scheiding in het midden of een zeer warrige look. Ook een pony is geen goed idee. Tenzij je het niet erg vindt dat je gezicht nog wat vierkanter lijkt, natuurlijk.

Vierkant gezicht

Een langwerpige gezichtsvorm lijkt een beetje op de ovale gezichtsvorm en is lang en smal. Wat is het verschil met de ovale gezichten dan? De langwerpige gezichtsvorm heeft een veel strakkere kaaklijn. Het voorhoofd is ongeveer even breed als bij de jukbeenderen. De kaken zijn vaak breed en lopen gelijk met het voorhoofd, en de kin is smal. Meestal heeft het langwerpige gezicht een hoog voorhoofd. Wanneer je graag wat langer haar bovenop wilt, dan moeten wij als kapper de zijkanten van je haar niet te kort knippen. Dit accentueert namelijk de lengte van je gezicht en dan lijkt jouw gezicht nog langer. Wil je toch graag zo’n kapsel, dan houden wij het proportioneel, dus de zijkanten niet te kort of bovenop te lang. Met deze gezichtsvorm draag je ook prima je haar over je gezicht, want dan lijkt je gezicht minder lang en meer in balans. Wij adviseren bij een langwerpige gezichtsvorm een kapsel dat volume heeft aan de zijkanten van het hoofd. Hierdoor ziet jouw gezicht er ronder uit. Vermijd daarentegen volume boven op je hoofd, want hierdoor leg je júíst het accent op je lange gezicht. Als je een lange nek hebt, draag je je haar beter wat langer, zodat je nek optisch korter lijkt. Ook de pony gebruiken we om optisch met de vorm van je gezicht te spelen. Vrouwen met een lang gezicht kiezen het beste voor een lange pony. Bij een korte pony ligt het accent op het voorhoofd en daarmee lijkt je gezicht juist langer.

Diamantvormig gezicht

Mannen en vrouwen met een diamantvormige gezichtsvorm hebben hoge, brede jukbeenderen en het voorhoofd en de kin zijn relatief smal. Een ander kapsel kiezen, is lastig, want vooral lengte is nodig om het silhouet iets te verzachten en het gezicht aan de bovenkant iets breder te laten lijken. Veel mannen met een diamantvormig gezicht kiezen het beste voor langer haar. Een warrige look met het haar naar één kant gestyled en laagjes bovenop zorgen voor wat extra volume. We knippen het haar niet te scherp rond de randen, want dan lijken de oren uit te steken. Probeer ook het haar niet te recht te dragen, want een golvend kapsel verzacht de kernmerken van een diamantvormig gezicht beter. Het ideale kapsel voor vrouwen met deze gezichtsvorm maakt de jukbeenderen smaller en kin en voorhoofd breder. De hoogte van het kapsel beperken we en we knippen een zachte look, perfect voor de hoekige gelaatstrekken. We vermijden kapsels met te veel hoogte, zonder pony en met scheiding in het midden. Dit soort kapsels maakt het gezicht namelijk te lang. Ook is het beter de nek niet volledig bloot te hebben.

Hartvormig gezicht

Vrouwen en mannen met een hartvormig gezicht hebben een spitse kin. Het is dan het mooist om je haar zo te dragen, dat je de nadruk op je wangen en ogen legt. Een pony of curtain bangs staan jou beeldig. Verder kun je veel hebben: een half lang kapsel met laagjes bijvoorbeeld, maar ook een pixie cut staat enig. Een strakke middenscheiding of naar achteren gekamd haar is met deze gezichtsvorm geen goed idee. Hierdoor leggen we te veel nadruk op je voorhoofd. Een hartvormig gezicht is breder bij de slapen, dus net als bij een diamantvormig kapsel kies je beter voor een langere haarstijl. Kortere kapsels accentueren het bovenste gedeelte van je gezicht. Een goede manier voor mannen om een hartvormig gezicht in balans te brengen, is wat gezichtsbeharing. Een stoppel of kort baardje helpt de bovenste en onderste helft van je gezicht in proportie te houden. Wanneer je kiest voor een korter kapsel, vraag ons dan om een vierkantig kapsel om je gezichtsvorm in balans te houden.

Driehoekig gezicht

Vrouwen en mannen met een driehoekig gezicht, hebben waarschijnlijk een vrij smal hoofd. Wij als kapper leggen met het kapsel daarom de nadruk op de breedte van je gezicht. Dit kan bijvoorbeeld met een pony. Van superkorte kapsels, steil haar en een recht afgeknipte boblijn word je met deze gezichtsvorm niet gelukkig Het tegenovergestelde van een hartvormig gezicht is een driehoekig gezicht. Mannen met een driehoekig gezicht hebben een brede kaaklijn en een small voorhoofd. Helaas is het erg lastig om een goede haarstijl te kiezen die bij dit type gezicht past. Ook hier is een langer kapsel de beste keus. Wij zorgen vooral voor veel lagen om breedte en volume bovenop te creëren. Een lichtelijk warrige look helpt om het gezichtssilhouet te verzachten. Wanneer we een langere look creëren, voorkomen we dat we te veel lagen maken rond jouw gezicht, want dit accentueert juist de kaaklijn.
Keuzestress op kapselgebied? Met het advies van FLEKkappers kies je voor een tijdloze haarstijl

Een goed kapsel voor je gezichtsvorm hangt af van verschillende factoren en kenmerken. Het is goed om daarmee rekening te houden, voordat je een keuze voor een bepaald kapsel maakt. Denk goed na wanneer je de volgende keer een look van het internet of uit een tijdschrift haalt en kijk goed of het wel bij jouw gezichtsvorm past. Uiteraard staan wij als kapper altijd voor je klaar om je een goed onderbouwd haaradvies te geven. Wij weten bij welk kapsel we de pluspunten accentueren en de minpunten verbergen.

Nadat je het voor jou juiste kapsel hebt gekozen, is het eindresultaat alleen maar beter met de beste styling producten!

Voor jouw haarstijl heeft FLEKkappers het passende styling product, volgens eigen recept

In samenwerking met andere kappers ontwikkelde FLEKkappers de styling productenlijn MIND: eerlijke producten, die doen wat ze beloven. Veilig, betrouwbaar en bijzonder aangenaam voor jou om te gebruiken in je haar. Unieke producten waar wij onze klanten, met 100% vertrouwen, kennis mee laten maken.

MIND kijkt vooral naar een gezamenlijk belang: het delen van styling kennis op alle niveaus, van kapper tot klant. Het sterker maken van de klant, individuele kappers en kapsalons op het gebied van haarstyling. Dit alles met de gedachte: ‘Wat goed is voor ons, is ook goed voor jou’. MIND wordt geproduceerd in Nederland en is alleen te koop bij de kapper. Samen met ons ontdek je de grote hoeveelheid creatieve mogelijkheden van deze styling producten.

De haarproducten van MIND geven je toegang tot een enorme variatie in jouw kapsel. Bovendien heb je dankzij de styling van jouw haar met MIND bijna nooit meer een bad hairday. Met de producten van MIND wil FLEKkappers iets toevoegen aan de kappersbranche: onze trots op het kappersvak en erkenning voor de kennis van de kapper.

Meer informatie over deze bijzondere styling producten vind je op: www.tunneloftrust.nl

Omdat een kapsel zoveel meer is dan haar alleen

Hoofdstraat 65
5528 AH Hoogeloon
Tel. 06 16023819 / 0497 681 751

Copyright © flekkappers.com | Website gerealiseerd door:
 Van Laarhoven Websites